Werkwijze

Het opstellen van een persoonlijk interieurplan bestaat uit verschillende fasen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om onderstaande fasen op basis van een eventuele tijdsplanning net iets anders in te richten, want ook dit is maatwerk.

Fase 1: kennismaking, inventarisatie en inmeten

Kosteloos en geheel vrijblijvend kom ik graag bij je thuis voor een intakegesprek. Door bij je thuis te komen krijg ik ook direct een goed beeld van het huis of de ruimte je (opnieuw) wilt inrichten. Na het gesprek zal ik ook de benodigde maten opnemen zodat jij dit niet hoeft te doen. Wordt je huis nog gebouwd? Dan nemen we tijdens het gesprek de bouwplannen en plattegronden door.

Voorafgaand aan dit gesprek zal ik een korte vragenlijst opsturen ter voorbereiding op het gesprek. Het doel van het gesprek is om nader kennis te maken en erachter te komen wie jij bent als persoon en waar jij blij van wordt in een interieur, waardoor ik alle wensen en behoeftes goed in kaart kan brengen.

Vervolgens zal ik het intakegesprek uitwerken en een passende offerte inclusief tijdsplanning maken zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Ben jij op zoek naar de inrichting van jouw dromen?

Fase 2: ontwerp moodboard

Na het goedkeuren van de offerte ga ik aan de slag met het maken van een moodboard.

Het belangrijkste doel van het moodboard is het overbrengen van de sfeer die ik voor ogen heb voor het ontwerp. Dit sfeerbeeld zal ik bij je thuis presenteren voordat ik verder ga met de uitwerking van het interieurplan. Dit is zowel voor jou als voor mijzelf een check of we elkaar goed begrepen hebben en ik alle wensen en behoeftes goed heb geïnventariseerd.

Foto website - werkwijze - Nieuwe foto werkwijze -

Fase 3: uitwerking interieurplan

Op basis van de in kaart gebrachte wensen en behoeften ga ik het interieurplan verder uitwerken met als doel een concreet advies en 3D ontwerp voor de ruimte. Het ontwerp bestaat uit een indelingsplan op basis van functies, kleuren, materialen, verlichting, meubels en accessoires, vloer en raambekleding, eventueel aangevuld met een verlichtingsplan. Hierdoor ontstaat een compleet beeld van je nieuwe interieur. 

In overleg kan ik ook 3D ontwerpen maken voor benodigd maatwerk voor je interieur zoals bijvoorbeeld kasten voor de keuken, woonkamer of een maatwerk keuken.

Fase 4: presentatie

Het interieurplan zal ik persoonlijk bij je thuis komen presenteren. Dit is wel zo fijn en gemakkelijk want ik kom langs wanneer het jou uitkomt. Tijdens de presentatie zal ik aan de hand van de plattegronden, kleuren, materialen, een voorstel voor meubels, accessoires het ontwerp toelichten.

De uitwerking van het interieurplan ontvang je samen met alle kleuren en materialen stalen zodat je op een rustig moment alles nog eens kan bekijken en nalezen.

Fase 5: uitvoering

Na de presentatie kun je zelf aan de slag om het interieurplan te gaan realiseren. Wil je direct een schilder inschakelen? Dat kan. Op basis van de bijgesloten plattegrond en kleurenplan kan hij gelijk bij je aan de slag.

Vind je het fijn om samen aan de slag te gaan? Dan kan dit uiteraard ook.

Scroll naar boven